День Гідності та Свободи

2019-11-21

День Гідності та Свободи

21 листопада 2019 року в Малочернятинській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів відзначали День Гідності та Свободи, що об’єднав дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року.

Ця знаменна дата встановлена Указом Президента України Петра Порошенка від 13 листопада 2014 року. Метою запровадження пам’ятної дати стало донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

У цей день було проведено ряд заходів, приурочених до цієї важливої дати. Зокрема, бібліотекарем було проведено виставку «Революція Гідності та Свободи».

В усіх класах класними керівниками були проведені години спілкування «Зима, що нас змінила», «Україна – країна нескорених!».

Для учнів 1-9 класів педагогом – організатором був продемонстрований документальний фільм «Слава героям! Слава Україні!»

Метою всіх заходів було: вшанувати патріотизм і мужність громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року-лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору, прищеплювати любов до Батьківщини, зберегти та донести до учнів об’єктивну інформацію про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, розвивати бажання стати гідними громадянами України.

Кiлькiсть переглядiв: 238

Коментарi