День сім'ї

2019-05-15

Моя сім’я – жаданий скарб,
Той найцінніший діамант
І найпрекрасніший смарагд,
Який від злого збережу,
І до добра я піднесу.

З давніх-давен серед українців виник і утвердився погляд на сім’ю і рід як на святиню, а на виховання дітей — як на святий обов’язок батьків.

Сім’я і школа – це берег та море. На березі дитина робить свої перші кроки, отримує перші уроки життя, а потім перед нею відкривається велике море знань, і шлях в цьому морі прокладає школа.

Стало традицією відзначати Міжнародний день сім`ї, 15 травня в нашій школі. Тому і учні, і вчителі не стояли осторонь цієї події.

Медична сестра школи провела лекцію для учнів 5-9х класів на тему «Бережіть здоров’я змолоду».

Учні 5 класу переглянули документальний фільм «Все до серденька матері горнеться…» та обговорили його зміст.

Для учнів початкових класів класні керівники провели виховні години на тему «Моя сім`я і я». Учні мали змогу розповісти про свої сімейні цінності та традиціїу родинах, обговорили проблеми у сім`ях та шляхи їх вирішення. Для учнів нашої школи проведені індивідуальні бесіди та консультації щодо сімейних проблем. Класними керівниками надано рекомендації щодо покращення психологічного клімату в родині.

В бібліотеці школи діяла виставка художньої літератури та періодичної преси на тему «Мама, тато і я – українська сім’я».

З родини іде у світ людина і несе в нього своє серце, наповнене добротою і любов’ю, відчуттям краси і справедливості. Саме з сім’ї несе вона у світ правду, чесність, віру, традиції і звички. Тож недарма народне прислів’я каже: «Який кущ, така й хворостина, які батьки, така й дитина».

ФОТО

Кiлькiсть переглядiв: 277

Коментарi