День пам'яті і примирення

2019-05-08

ПАМ’ЯТЬ
І живуть у пам’яті народу
Його вірні дочки і сини,
Ті, що не вернулися з походів
Грізної, великої війни.

Їх життя, їх помисли високі,
Котрим не судилось розцвісти,
Закликають мир ясний і спокій,
Як зіницю ока, берегти.
В. Симоненко

У Малочернятинській ЗОШ І – ІІ ст.. під гаслом «1939-1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!» проведено заходи, присвячені Дню пам’яті та примирення, Дню Перемоги над нацизмом в Європі.

Для учнів були проведені уроки пам’яті «Мужність і відвага крізь покоління», на яких педагоги висвітлили події Другої світової війни та бойовий шлях, що пройшов український народ за роки війни та бібліотечна година «Вони йшли на смерть за Батьківщину».

Заключною частиною стала загальношкільна лінійка «Тих днів не змовкне слава». Метою якої було виховувати у дітей почуття патріотизму; поважне відношення до історичної пам’яті свого народу; моральну культуру учнів, розвивати здатність відчувати, співпереживати, вміння слухати оточуючих. Під час запланованих заходів учні та педагоги розповідали про важкі часи війни, незабутній подвиг солдат, якою ціною врятовано світ від фашизму, про нелегке життя в тилу. Пам’ять загиблих героїв, які віддали своє життя за Батьківщину, учні, педагоги, гості вшанували хвилиною мовчання.

Україна не хоче руйнувати, а хоче Створювати і Будувати! Ні – війні! Нехай буде Мир та Спокій ! Любімо один одного!

ФОТО

Кiлькiсть переглядiв: 214

Коментарi