Андріївські вечорниці

2019-12-13

13 грудня відзначається свято на честь апостола Андрія Первозванного – одне з найтаємничіших та найцікавіших зимових свят. З давніх-давен цей день також був веселим зимовим святом для молоді з піснями, танцями, іграми та ворожінням.

Відродити традиції та провести вечорниці з учнями 6-9 класів вирішила педагог організатор нашої школи

В цей день школа поринула у стародавні українські часи – виткані килими на стінах, барвисті рушники, стародавній український одяг, та багатий на традиційні страви стіл. Усіх учнів та присутніх на святі радо зустрічали господарі, які пригощали всіх дівчат, парубків та всіх присутніх гостей своїми смаколиками: пирогами та варениками.

А також поринули у таємничий світ ворожіння та дізнались про своє майбутнє. Під час вечорниць наші красуні ходили по дрова і рахували їх: парна кількість – бути в парі, а як ні – потрібно почекати; перекладали полінця від порога до столу і говорили «Удівець-молодець», та шукали перстень, аби дізнатись чи знайдуть вони цього року свою долю чи продовжать пошуки. Всі учасники дійства веселились: співали українських пісень, танцювали, розказували небилиці.

Учні, на чолі з педагогом організатором Мазуркевич Антоніною Анатоліївною створили теплу, душевну, святкову атмосферу, яка ще раз нагадала нам про велич та красу українських звичаїв на обрядів.

ФОТО

Кiлькiсть переглядiв: 298

Коментарi