Всеукраїнський тиждень права

2019-12-06

Всеукраїнська акція «Всеукраїнський тиждень права» була започаткована 2008 року з нагоди відзначення 71-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини. Указом Президента України „Про Всеукраїнський тиждень права” № 1149/2008 від 08 грудня 2008 року встановлено проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Одним із завдань сучасної шкільної правової освіти є вміння учня орієнтуватись у величезному потоці інформації. І тому задля цього з 02 по 06 грудня 2019 року у Малочернятинській ЗОШ І-ІІ ступенів проведено Всеукраїнський тиждень права.

Основною метою тижня було:

– підвищити інтерес учнів до правознавства;

– розширити й поглибити знання та вміння учнів з даного предмету;

– створити сприятливі умови для виявлення знань та вмінь учнів у

нестандартних ігрових ситуаціях.

Так, в рамках проведення тижня були проведені заходи, спрямовані на забезпечення захисту прав дитини дотримання національних та загальнолюдських морально-естетичних принципів, традицій. У школі були оформлені стенди, випущенні стіннівки «Всі різні, всі рівні», пройшли конкурси малюнків на тему «Мої права», проведено ігри, презентації, години спілкування, переглянуто фільми з правової тематики.

Робота по формування правових відносин продовжується і далі. Вона сприяє розширенню правових знань учнів, формує вміння співвідносити в життя норми моралі та прав, застосовувати правові знання в повсякденному житті.

ФОТО

Кiлькiсть переглядiв: 274

Коментарi